Veelgestelde vragen

Handige informatie voor een verblijf bij Villa Paulina

Algemeen

Verblijfsduur

De periode kan op iedere dag van de week ingaan. U kunt op iedere dag van de week aankomen of vertrekken. Er geldt een minimumverblijf van 7 nachten.

Inchecken en uitchecken

U kunt de woning na 16.00 uur ‘s middags betrekken en wij verzoeken u deze op de dag van vertrek uiterlijk voor 10.00 uur ‘s ochtends te verlaten. Dit om de schoonmaakster de gelegenheid te geven de villa voor de volgende huurder tijdig gereed te hebben. Wilt u op de dag van vertrek de villa blijven gebruiken tot de avond (i.v.m. retourvlucht) dan kunt u een ‘late check out’ reserveren, zie de prijstabel. Een late check out geeft u recht op gebruik van de woning tot ca. 19.00 uur.

Transfer en route

Als u voor transfer heeft gekozen, dan wordt u door onze chauffeur opgewacht bij de uitgang van de luchthaven. Zij zullen u vervoeren naar Villa Paulina en aan u de sleutel van de woning overhandigen. Als u geen transfer heeft geboekt, zult u onze beheerders treffen bij Villa Paulina. U ontvangt dan een routebeschrijving vanaf de luchthaven naar de woning.

Verblijf

De beheerders zullen u wegwijs maken in- en rondom de woning en samen met u de meterstanden opnemen. Tijdens uw verblijf kunt u in bijzondere gevallen altijd een beroep op hen doen. In het huis is een map aanwezig met uitgebreide instructies over o.a. het gebruik van de in het huis aanwezige apparatuur e.d. Waar nodig geeft de beheerder toelichting. Op de dag van vertrek zal de beheerder samen met u de check-out verzorgen en weer de meterstanden opnemen.

Achterlaten van de accommodatie bij uw vertrek

De beheerder zal u vertellen hoe de woning (en dan met name de keuken) bij vertrek dient te worden achtergelaten. De eindschoonmaak is inclusief, maar de apparatuur in de keuken dient schoon te worden achtergelaten. Mocht u daarbij hulp van een schoonmaakster wensen, dan kan dat tegen een geringe vergoeding. Vraagt u er even naar bij de beheerder.

Reserveren

Prijzen

In de prijstabel vindt u de prijzen van de accommodatie met het aantal slaapkamers dat ter beschikking wordt gesteld. Per slaapkamer geldt een maximum van 2 personen. Een kinderbedje kan worden bijgeplaatst zonder extra kosten en voor zover beschikbaar. Geeft u dit a.u.b. aan bij uw reservering.

Tevens treft u in de prijstabel de kosten van de eindschoonmaak aan. Deze zijn afhankelijk van het aantal slaapkamers dat ter beschikking is gesteld. De kosten voor elektriciteit zijn tot een bepaald (gemiddeld/normaal) verbruik inbegrepen (zie verderop: ‘Wel en niet inbegrepen in de prijs‘).

Optie

Voordat u reserveert kunt u een optie nemen. In deze periode heeft u dan de gelegenheid vluchten te regelen. Gedurende de optieperiode wordt de villa niet aan iemand anders toegezegd. De lengte van de optieperiode is afhankelijk van de vraag naar beschikbaarheid en wordt tevoren met u afgesproken; veelal gaat het om enkele dagen tot een week. Verder geldt de afspraak dat, als iemand anders in uw optieperiode de villa wil huren, u nog 24 uur de gelegenheid krijgt een definitieve beslissing te nemen. Daarna vervalt de optie automatisch.

Betaling en borg

Zodra u reserveert, wordt de reservering 10 dagen vastgehouden. U ontvangt een factuur (tevens huurovereenkomst). In genoemde periode dient uw aanbetaling op de rekening van de verhuurder te zijn bijgeschreven, anders vervalt uw reserveringsverzoek. Als u wel reserveert, maar de reservering vervalt door het uitblijven van uw aanbetaling, zijn de annuleringskosten minimaal € 125,-

De aanbetaling bedraagt 25% van de totale kosten; de resterende betaling (de andere 75%) dient uiterlijk 6 weken voor aankomst op de rekening van de verhuurder te zijn bijgeschreven. De borgsom bedraagt € 400,- tot max. 6 personen; € 600,- bij 7 of meer personen. De borgsom wordt binnen 14 dagen na uw vertrek teruggestort onder aftrek van kosten en schades die voor uw rekening komen.

Wel en niet inbegrepen in de prijs

Wel inbegrepen: elektriciteit (incl. airconditioning) tot een verbruik zoals in de prijstabel staat aangegeven; gas en water, schoonmaak bij aankomst en bij langer verblijf- tussendoor (gemiddeld 1 x per 8 dagen), bed- en linnengoed, thee- en handdoeken en strandlakens, gebruik ADSL-internet, WiFi gratis beschikbaar, onderhoud tuin en zwembad.

Niet inbegrepen: het meerverbruik van elektriciteit (wordt verrekend met de borgsom; prijs ca. €0,30/KWH ; de meterstanden worden, in uw bijzijn, opgenomen aan het begin en einde van uw verblijf. Eindschoonmaak, kosten halen/brengen vliegveld (€ 12,50 p.p. retour, kinderen t/m 5 jaar gratis), uitgaande telefoonkosten (u kunt een telefoonkaart kopen) en eventuele borg.

Accommodatie

Bedlinnen

Bij aankomst zijn alle bedden opgemaakt en deze worden na ca. 8 dagen verschoond. Wilt u daarnaast nog extra linnengoed, dan kan dat tegen betaling van ANG 7,50 per bedlinnenpakket. Deze kosten dient u ter plaatse af te rekenen met de beheerder, voor uw vertrek.

Beheer

De villa wordt beheerd door Doeneska Paulina. Houd u er rekening mee dat de villa regelmatig schoongemaakt worden, de tuin en het zwembad worden onderhouden en er soms acute reparaties moeten plaatsvinden.

Hierdoor zal er soms personeel namens Villa Paulina de woning moeten kunnen betreden. Dit doen wij uiteraard in overleg met u, zodat u van tevoren weet wanneer u dit mag verwachten.

Wij vragen om uw begrip hiervoor. In verreweg de meeste gevallen hoeft u daar niet voor thuis te blijven.

Gebreken of schade aan de villa

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat wij ervan uit gaan dat u de villa netjes bewoont, kan er iets stuk gaan. Om ervoor te zorgen dat de volgende huurder hier geen last van ondervindt, willen wij u verzoeken dergelijke zaken direct bij de beheerder te melden.

Indien de schade door uw toedoen is veroorzaakt, brengen wij de reparatie/vervangingskosten in rekening. Tijdig (d.w.z. ter plaatse: aan de beheerder of uiterlijk binnen 7 dagen na uw terugkomst in Nederland: aan de verhuurder) gemelde schades van in totaal (per verblijf) minder dan € 25,- berekenen wij niet door. Niet (tijdig) gemelde schades worden volledig doorbelast.

Gebruik van airconditioning en water

Wij willen u dringend verzoeken de airconditioning alleen te gebruiken indien nodig; dus niet overdag in de slaapkamers, als de ramen open staan of als u niet thuis bent. Onnodig gebruik van airconditioning is de grootste oorzaak van een hoog stroomverbruik en mogelijke bijbetalingen boven het verbruik dat inclusief is.
Water is duur op Curaçao (ca. € 9,- per m³) omdat al het water uit zeewater gewonnen moet worden. Het gebruik van water is weliswaar inclusief maar wij willen u verzoeken spaarzaam te zijn met het gebruik van water

Handdoeken

U ontvangt per persoon per week: strandlakens, badlakens, handdoeken en washandjes. Deze worden na ca. 8 dagen verschoond. Wilt u tussentijds extra handdoeken, dan kan dat tegen betaling van ANG 15,- per handdoekenpakket. Deze kosten dient u ter plaatse af te rekenen met de beheerder, voor uw vertrek.

Kinderen

Kinderen die in een kinderbedje/campingbedje (60 x 120 cm) slapen op een van de geboekte kamers, logeren gratis. Natuurlijk wordt er voor het kind linnengoed en handdoeken ter beschikking gesteld.

Roken

Op Curaçao leeft u buiten. Daar kunt u natuurlijk uw geliefde rokertje opsteken, maar wij willen u, mede ten behoeve van vele medehuurders, dringend verzoeken in de villa !! niet !! te roken. Eventuele extra schoonmaakkosten zijn dan voor uw rekening.

Verlies en diefstal

Verhuurder is niet verantwoordelijk voor verlies en diefstal van persoonlijke bezittingen van de huurders.