Natuur van Curacao

Villa Paulina - uitzicht willembrordus curacao
Villa Paulina - strand boka tabla curacao
Villa Paulina - schildpad-1
Villa Paulina - Natuur van Curacao vogel 2
Villa Paulina - leguaan

De natuur van Curacao is verbazingwekkend mooi en de dierenwereld zeer divers en uniek. Van de Caribische flamingo aan de kust tot bijzondere planten, bloemen, vogels en reptielen in het kleurrijke binnenland. Ontdek, bewonder en fotografeer vanuit uw vakantievilla de beeldschone flora & fauna van dit bijzondere eiland. Huur uw vakantiehuis bij Villa Paulina en geniet van de natuur op Curacao.

Unieke natuurgebieden

Curacao kent meerdere natuurgebieden en -reservaten. Een daarvan is het nationale Christoffelpark. Wandelend, klimmend of rijdend bereikt u de top van de Christoffelberg, het hoogste punt van Curacao met een prachtig uitzicht over het eiland. Naast haar schoonheid is dit natuurgebied ook een paradijs voor vogelspotters. 

Aan het Christoffelpark grenst het nationale park Shete Boka, bekend om de bijzondere Hato Grotten met indrukwekkende 1500 jaar oude muurtekeningen. Ook Santa Barbara is een schitterend natuurgebied, geschikt voor stevige wandelingen. Dit zijn slechts enkele gebieden. Waar u ook voor kiest, u maakt kennis met ongerepte natuur en de betoverende flora en fauna van Curacao.

Planten & bomen

Op het eiland komen ruim 500 soorten planten en bomen voor. U wordt dan ook verrast door felgekleurde bloemen, bijzondere palmen, cactuswouden en oerwoudachtige begroeiing. Bekijk de witte orchidee met haar hartvormige bloemen en de paarse orchidee met haar prachtige bloesem. Herken de nationale boom Dividivi (waaiboom) die door de passaatwind slechts in één richting groeit. De tropische palmbomen langs de kust maken het vakantieplaatje compleet.

Eeuwenoude kruiden

Dinah's Botanic and Historical Garden helemaal aan de westzijde van het eiland is absoluut een bezoek waard. Ontmoet Dinah die haar kennis en liefde voor veel kruiden en de werking ervan graag met u deelt. Een bezoek aan de kruidentuin kunt u combineren met verschillende historische bezienswaardigheden, wandelingen of strandbezoeken.