Cultuur en historie van Curacao

Villa Paulina - renaissance curacao
Villa Paulina - shutterstock-1107711
Villa Paulina - riffort curacao
Villa Paulina - oven curacao
Villa Paulina - kas di pal'i curacao

Curacao kent een ontzettend rijke cultuur, indrukwekkende geschiedenis en tal van bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden. Hieronder slechts wat inspiratie maar werkelijk waar, er valt zoveel meer te ontdekken op dit Caribische eiland. Huur een vakantievilla bij Villa Paulina en geniet van de cultuur en historie die Curacao u te bieden heeft. 

Musea

Curacao kent een rijke cultuur met een indrukwekkende historie. De lange geschiedenis van dit bijzondere eiland is dan ook in verschillende musea terug te vinden en zijn niet in een paar woorden te omschrijven. Meer inspiratie?

Willemstad

Willemstad is de gezellige hoofdstad van Curacao. De kleurrijke architectuur is grotendeels in de 17e-eeuwse Hollandse stijl gebouwd. Bezienswaardigheden zijn onder meer de bekende 'pontjesbrug', de haven, de forten, de oude synagoge, de musea, de pastelkleurige koopmanshuizen, de drijvende markt en de oude wijken zoals Otrobanda en Punda. U kunt in Willemstad – onder meer in de wijk Punda – gezellig winkelen en er zijn talloze gezellige uitgaansgelegenheden.

Unieke architectuur

Nergens ter wereld vindt u zoveel prachtige Nederlandse architectuur als op Curaçao. Waar u ook kijkt, het palet van Caribische kleuren (mango-oranje, guave-roze, papayageel en avocadogroen) kleuren het straatbeeld. Vooral in Willemstad kunt u deze bijzondere architectuur bewonderen en fotograferen. Ideaal te combineren met een prachtige stadswandeling - met of zonder gids - zodat u de levendige havenstad kunt verkennen.

Bijzondere stad Westpunt

Westpunt is na Willemstad de grootste stad op Curacao en bevindt zich op de noordwestelijke punt van het eiland. De stranden rond deze stad zijn op en top Caribisch. In het Hofi Pastor Park vindt u de oudste boom van Curacao en wordt het landschap gekleurd door tropische fruitbomen als mangobomen en knippa's. Ook kunt u hier Kerk Westpunt – een karakteristieke kerk in Caribische stijl – en diverse koloniale huizen bezoeken.

De Pontjesbrug

De monumentale Pontjesbrug is de enige drijvende houten draaibrug ter wereld en daarmee een unieke bezienswaardigheid. De bewegende brug verbindt de twee stadsdelen Otrobanda en Punda en biedt een prachtig uitzicht vanaf het water op zowel de kleurrijke handelskade en het Brionplein. Met haar gracieuze uitstraling is de brug een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden. Een wandeling over de brug is zeker een ervaring en mag u zeker niet missen. 

Heerlijk eten op de 'oude markt'

De beroemde overdekte Marshe Bieuw van Curacao is een uitstekende plek om kennis te maken met de lekkerste Creoolse keuken van Curaçao. Op de Marshe Bieuw proeft u voor weinig geld heerlijke, lokale gerechten. In het gebouw staan diverse keukens waar verse maaltijden bereid worden. De hygiëne en kwaliteit van de etenswaren zijn uitstekend. Marshe Bieuw ligt bij het Waaigatplein in Punda en is dagelijks geopend tot 15.00 uur.

Drijvende markt met lokale producten

Langs de kade in Willemstad vormen authentieke vissersboten marktkramen waar Venezolaanse handelaren vers fruit, groeten en vis vanuit Venezuela verkopen aan de lokale bewoners van Curacao. De drijvende markt is dagelijks van 's morgens vroeg tot laat in de middag geopend.

Het oudste landhuis van Curacao

Aan de zuid-westkant van Curacao vindt u het oudste landhuis op het eiland: Landhuis Jan Kok. Dit landhuis werd gebouwd in 1654 en is gelegen in een natuurrijke omgeving. Vanaf het terras kijkt u uit over de St. Marie-baai waar prachtige flamingokolonies het landschap kleuren en u regelmatig wordt verrast door overvliegende zee-arenden.

Boca Sami, bijzonder vissersdorp

Boca Sami is een karakteristiek visserdorp, ook wel bekend als Boca St. Michiel. Boca Sami is tevens een mooie duikplek waar vaak zeepaardjes en schildpadden worden gezien. Op de Bartolbaai na is dit de enige plaats op Curacao waar je ook regelmatig schildpadden vanaf het land kunt zien.