Villa Paulina over Curacao

Villa Paulina - Centrum Willemstad Curacao
Villa Paulina - Centrum Willemstad
Villa Paulina - boka tabla kust curacao
Villa Paulina - pondjesbrug Curacao boot 2
Villa Paulina - renaissance curacao riffort

Midden in de Caribische zee liggen de vijf eilanden Bonaire, Curacao, Saba, St. Eustatius enSt. Maarten. Het 61 kilometer lange eiland Curacao met een breedte van 5 tot 14 kilometer is het grootste eiland van de Antillen. De oppervlakte bedraagt 444 vierkante kilometer. Curacao is gelegen in de Caribische zee op een afstand van 90 kilometer ten noorden van Venezuelaen slechts 12 graden verwijderd van de evenaar. Bezoek dit bijzondere eiland en huur een in typisch Antilliaanse stijl gebouwde vakantiehuis bij Villa Paulina.

Bevolking 

Curacao is een prima voorbeeld van een multiculturele samenleving. Het eiland heeft zo‘n 170.000 bewoners, afkomstig uit 40 verschillende landen. Voor 1916 bestond de bevolking voornamelijk uit Nederlanders, Portugezen, Joden en nakomelingen van Afrikaanse slaven. Vanaf 1916 maakte de olie-industrie Curaçao tot een economisch succes, waardoor het eiland een aantrekkelijke bestemming voor immigranten uit de hele wereld werd. De typische "Antilliaanse" cultuur is ontstaan uit Caribische, Europese, Afrikaanse en Latijns Amerikaanse invloeden. Enkele uitingsvormen van de Antilliaanse cultuur is de taal (Papiaments), de Antilliaanse muziek en de Antilliaanse gerechten.

Willemstad

Willemstad (naast de hoofdstad ook de enige stad op het eiland) is al sinds lange tijd het economische en culturele centrum van het eiland. De twee oudste wijken van Willemstad; Punda (‘de punt‘) en Otrobanda (‘de andere kant‘) worden van elkaar gescheiden door de Annabaai, een smal kanaal dat naar de drukke haven Schottegat leidt. Rond 1880 bouwde een ondernemende Amerikaanse zakenman een drijvende pontonbrug, genaamd de Koningin Emmabrug. Vanaf de drijvende brug is er een mooi uitzicht op de Koningin Julianabrug. Deze brug torent hoog boven de baai uit, met zijn overspanning die in het midden 56 meter boven het kanaal uitsteekt.